Torzijsko polje

Kaj je torzijsko polje?

Torzijsko polje

Vse kar je ustvarjeno je vibracija. Tudi materija je vibracija. Tadej Pretner v svoji knjigi razlaga, da materijo ustvarja naša zavest iz polja ničte točke s pomočjo torzijskega polja. Torzijsko polje je sfera, ki je sama po sebi nevtralna. Gre za subatomske delce, ki se nahajajo med praznino in objektom. Namen delovanja ji da naša zavest z zapisom informacije. Ker gre tu za kvantno fiziko, naš logični um tega ne more dojeti. Iz polja ničte točke ali praznine okrog nas, se potem s tega torzijskega polja začne manifestacija v našo realnost. Ni vse neodvisno od nas. Če je človek odprt za novo znanje je uresničitev želja še toliko hitrejša. Ker vsak človek ima zavest in čisto vsaka zavest ( kje imamo pozornost) se udejanja v našem življenju.  

S torzijskim poljem je prvi delal Nikola Tesla. On ga je razumel in usmerjal. Znano je, da je naredil avto, katerega je poganjala nevidna energija iz praznine (tudi torzijsko polje je s pomočjo tuljave in magnetov usmeril v pogon avta). Torzijsko polje je nevtralno, ni ne slabo, ne dobro. Lahko se ga uporabi v dobre namene ali pa v orožje. Znano je, da ga ameriška vojska uporablja pri svojem delovanju. Torzijsko polje usmeri zavest oz.naša namera. Torzijsko polje povzroči spremembe katere nam niso jasne in se ustvari iz praznine, polja ničte točke. Torzijsko polje vsi ustvarjamo, le da se eni tega zavedajo, drugi pa ne. Torzijsko polje gre čez vse ovire. Kupola, stožec in piramida energijo iz polja ničte točke prestrežejo in jo usmerijo po osi navzdol. 

Torzijsko polje se lahko naučimo ustvarjati vsi. Odvisno je od naše volje in pripravljenosti na učenje novega znanja. Za začetek je dobro, da začnemo z meditacijo, da pridemo v alfa stanja, 8 Hz, da imamo fokus v praznini. Sliši se enostavno, toda ni tako, saj nam naš um nenehno servira misli, ker želi imeti kontrolo nad nami. Ko si podredimo um, moramo imeti svojo zavest v točki chi hai, ki se nahaja približno 2 prsta pod popkom. Ko imamo zavestnost v tej točki, smo v stanju kreativnosti, inspiracije in lahko naredimo spremembo.

Terapije z torzijskim poljem

Poglejte katere terapije z torzijskim poljem lahko naročite pri nas:

Kaj je Hara?

Hara je energijski portal, ki nas, podobno kot čakre, predvsem prve tri spaja z eterično dimenzijo oz. z njenimi energijami. Njen center je dobra dva prsta pod popkom in nekoliko v notranjost telesa, sicer pa zajema ves trebušni del, ki ga sicer energijsko napajajo prve tri čakre. Dva prsta pod popkom je akupunkturna točka hare, imenovana chi hai (morje energije). 

Poglej vaje za centriranje in aktivacijo Hare.

Razlika med haro in čakrami je v tem, da prehaja skozi vortekse čaker energija v sistem samodejno, hara pa je pasiven portal, skozi katerega moramo energijo v sistem potegniti sami in sicer tako, da se nanjo osredotočamo in dihamo s trebuhom. Še v nečem je bistvena razlika – skozi posamezno čakro prihaja v sistem energija v polnem obsegu le kadar je popolnoma odprta, a pri večini ni, saj se navadno na vorteksih čaker odraža prisotnost bolečinskih teles v nižjem astralnem telesu. Skozi haro pa lahko energija vstopa v polnem obsegu, kar pomeni da prihaja takrat, ko aktiviramo haro, zaradi navala sveže energije do spontanega energijskega čiščenja čaker. Poleg tega ima hara funkcijo, da lahko presežek energije shrani in jo uporabi takrat, ko je del sistema oslabljen in potrebuje samozdravljenje. 

Prvi trije sloji avre predstavljajo različne frekvence čustvenih in miselnih stanj, prve tri čakre energijsko komunikacijo teh stanj, hara pa je točka akumulacije energije in optimalne zavestnosti teh stanj. 

Za zahodnjake je hara središče sistema in v TAU menijo, da smo deležni življenjske spontanosti le takrat, kadar je 70% zavestnosti pod točko chi hai, 30% pa nad njo. Takrat smo energijsko pretočni in destruktivne energije, ki se občasno v nas pojavijo, ozemljimo. Ker pa je večina zahodnjakov z zavestnostjo pretežno v glavi, je razporeditev življenjske energije v sistemu takšna, da jo je pod točko chi hai zelo malo, posledica tega je nesposobnost ozemljevanja in nastanek bolečinskih teles.

Točke pomembne za delo z torzijskim poljem

Chi hai

Chi hai (morje energije) je vstopna točka, ki je locirana 2 prsta pod popkom, kjer energije ni nikoli preveč, lahko jo celo skladiščimo in presežek uporabimo takrat, ko je naš sistem oslabljen in potrebuje samozdravljenje. Za vzhodnjake je točka chi hai središče sistema in menijo, da smo deležni življenjske spontanosti le takrat, kadar je 70%zavestnosti pod to točko, 30% pa nad njo. Z aktivacijo te točke energijsko krepimo tudi jetra, vranico in celotno eterično telo.

Šušumna

Ida, Pingla, Sushumna

Šušumna je energijski kanal, kjer so jedra prvih petih čaker, poteka pa v notranjosti hrbtenice. Za indijce je ta kanal poleg ide in pingale, najpomembnejši. Po idi se pretaka fizično – čustvena energija, po tradicionalni kitajski medicini je povezana z delovanjem polnih organov (srce, vranica, pljuča, ledvica in jetra), kjer so shranjene »čustvene smeti« posameznega organa s pripadajočimi čustvenimi stanji. Ida je povezana s točko na sredini levice, Kitajci jo imenujejo laogung. Po pingali se pretaka intelektualno – mentalna energija, ki je po kitajski tradicionalni medicini povezana z votlimi organi ( tanko črevo, želodec, debelo črevo, mehur in žolčnik), kjer so shranjeni mentalni vzorci, nastali na osnovi destruktivnih čustvenih stanj posameznika. Energijsko je povezana s centralnim delom desne dlani. Tako lahko s pritiskom na sredino levice usmerimo energijo v polne organe, s pritiskom desnice pa v votle. Če združimo roki v molitveni položaj, tako da se laogunga prikrivata, pride do povezave misli in čustev, leva in desna možganska polovica se uskladita in um se umiri.

Yongchuan

Yongchuan je vstopna točka ledvičnega meridiana, ki upravlja z našimi koreninami, občutkom varnosti in ozemljenostjo. Nahaja se cca 5 cm pod srednjim nožnim prstom. Krepi funkcijo ledvic, energijo jing in energizira ves sistem. Aktivira nadledvično žlezo in vpliva na vitalnost, nespečnost, uravnoteža ritem srca, umirja hud strah, žalost in razburjenost.

Huiyin

Točka huiyin se nahaja na presredku, tu se spojita  energijska meridiana jen mo, ki poteka po sprednjem delu telesa in upravlja z votlimi organi. Tu mo poteka po zunanji strani hrbtenice, upravlja pa s polnimi organi, po katerih se pretaka energija jing. Točka huiyin je pomembna vstopna točka energije zemlje, kadar je nepretočna, to slabo vpliva na moč eteričnega telesa.

Še druge pomembne vitalno energijske točke

Mingmen

Mingmen (vrata življenja) , ta točka se nahaja na hrbtenici v višini popka in nas usmerja na avtentične manifestacije. Na mentalni ravni se manifestira kot moč volje in nam daje sposobnost, da se postavimo zase, izpolnimo lastne potrebe in smo ciljno orientirani.

Shen tao

Z akumulacijo energije v točki shen tao (zbirna točka med lopaticama), pridobimo zaupanje v energijsko delo in sposobnost širjenje percepcije v energijske svetove.