Aktualne delavnice in dogodki

DELAVNICA ICE CHALLENGE

V soboto 20.3.2021, ob 11.30 bo na sporedu ledena delavnica. Za več informacij klikni na spodnji gumb


VIKEND ODMIK VASE

Aprilski odmik je odlična priložnost za uvajanje pozitivnih sprememb v svojem življenju. Živimo v stresnih časih in zelo pomembno je, da se naučimo poskrbeti zase, se naučimo s svežo energijo napolniti svoje telo, izprazniti svoj um, da smo potem lažje kos izzivom v vsakodnevnem življenju. Umik od kompleksnosti in vsakodnevne rutine nam bo omogočil, da se naučimo prisluhniti svojemu telesu, srcu in umu. Telo se bo umirilo, um se bo zbistril, s tem pa bomo ustvarili pogoje za poglabljanje vase na vseh možnih nivojih. V tihem, mirnem in odmaknjenem okolju, v naravi, bomo lažje ostali prisotni s svojim doživljanjem in v sebi naredili spremembo. Poskrbeli  bomo, da napolnite baterije, se naučite tehnik obvladovanja stresa in velika verjetnost je, da se boste po končanem umiku bolje poznali, kot pred njim.

KOMU JE ODMIK NAMENJEN

Odmik je namenjen vsem tistim, ki si želite vikend stika z naravo, kjer se boste v miru in brez distrakcij vsakdanjega življenja skozi različne tehnike in meditacije posvečali le sebi, ter svojim občutkom. Program odmika je sestavljen tako, da vam bodo različne tehnike najprej predstavljene skozi teoretičen del, nato pa jih bomo poglobili še skozi praktičen del,  katere boste potem lahko izvajali tudi sami doma. Odmik bomo začeli z uvodnim krogom in končali s podeljevanjem izkušenj v zaključnem krogu. Program bo potekal po vnaprej pripravljenem urniku (najdete ga spodaj) z različnimi vodenimi meditacijami in tehnikami. Število mest je omejeno na 20 oseb. Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

LOKACIJA IN TERMIN

Odmik bo potekal v Izobraževalno – zdravilnem Centru v Lendavi od petka 16.4. do nedelje 18.4. prihod v petek ob 17:00, odhod v nedeljo ob 17:00

ZA KOGA JE PRIMEREN?

Odmik je primeren za vse, ki si želijo sprostiti in napolniti z novo svežo energijo svoje telo, um in duha, ter se naučiti novih tehnik, ki vam bodo olajšale in izboljšale kvaliteto vašega življenja. Celoten program bo voden, tako da se boste vi lahko posvečali le sebi in svojim občutkom.

PREHRANA:  bo vegetarijanska.

SPANJE: V visoko kvalitetnih in kompletno opremljenih sobah so na voljo dve štiriposteljne sobe, pet dvoposteljnih sob in dve enoposteljni sobi. Za posteljnino je poskrbljeno, zaželjeno je da prinesete svoje copate, ter potrebščine za osebno nego.

KOTIZACIJA

Polna cena odmika je 249 €, v kolikor kupite karto do 15. 3. je cena odmika 219 €. Prijava je potrjena šele s plačilom avansa 100 EUR (nepovratna sredstva), preostali znesek pa plačate najkasneje do 4.4.2021.   

                                                                                                                                                                             v ceno je vključeno popolnoma vse:

– uporaba celotnega centra oziroma posestva (vseh zunanjih in notranjih prostorov z opremo in

rekviziti)

– dve nočitvi v visoko kvalitetnih in kompletno opremljenih sobah

– vsi obroki (2 x zajtrk, 2 x kosilo, 2 x večerja), sadje, prigrizki, kava, čaj, brezalkoholne pijače. 

Podatke in navodila za plačilo kotizacije boste prejeli po prijavi.        

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu janasoban222@gmail.com ali 031 607 933

Rok za prijavo je 31.3.2021 oz. do zapolnitve prostih mest.  V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov janasoban222@gmail.com do vključno 14 dni pred začetkom odmika. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, društvo zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti. Pridržujemo si pravico do spremembe ali odpovedi odmika. 

OKVIRNI PROGRAM ODMIKA

PETEK 16.4.2021

17:00 prihod v center

18:00 predstavitveni krog

19:30 večerja

20:45 meditacija

SOBOTA 17.4.2021

7:15 bosonoga hoja v tišini v naravi (20 minut)

7:35 nežna jutranja joga

8:35 zajtrk

10:00 meditacija

11:00 Wim Hof metoda

15:00 kosilo

17:00 predavanje Andrej Pešec, kako čustva vplivajo na bolezni in zdravje – psihosomatika

19:00 meditacija

20:00 večerja

21:00 zvočna kopel Antonia Pavlin

NEDELJA 18.4.2021

7:15 bosonoga hoja v tišini v naravi (20 minut)

7:35 nežna jutranja joga

8:35 zajtrk

10:00 delavnica Mateja Lenarčič, kako se soočati s stresom in izkustveno učenje MBSR “Mindfulness-Based Stress Reduction” tehnik

12:00 predavanje Simona Domjan, osnove naturopatske kuhinje/zdrave prehrane.

14:00 zaključni krog, podelitev izkušenj

15:30 kosilo

KDO SMO

Jana Soban

Zaljubljena v naravo in živali, obožujem bosonogo hojo po naravi, plavanje v ledenih jezerih, plezanje v skali in vse kar me dela živo. Obožujem pa tudi mir in spokojnost, ki jo čutim v sebi, ko se povežem sama s seboj in vesoljem. Že od malih nog so me vlekle skrivnostne sile in vse kar je nevidno, mistično in okultno. Verjetno sem se prav zato dolga leta iskala, pri tem pa preizkušala in raziskovala različne tehnike in metode za zdrav način življenja in osebno rast.

Moja velika ljubezen je namakanje v ledenih jezerih, rekah in slapovih, kjer na naraven način poskrbim in ohranjam svoj imunski sistem, prav tako pa s tem poskrbim za svoje psihofizično stanje. Mraz je lahko velik učitelj v posameznikovem življenju, če ga le ta spoštuje in se mu pametno predaja. Ta ljubezen me je peljala vse do Nizozemske, kjer sem svoje znanje poglobila pri ustanovitelju same tehnike Wim Hofu.

Svoje znanje o alternativnih pristopih zdravljenja sem sprva nabirala v šoli za bioterapevte, ki jo vodi Zdenko Domančič, kasneje sem se najbolj našla pod mentorstvom Tadeja Pretnerja, sprva v njegovi šoli osebne rasti, kasneje pa tudi v njegovem programu Equilibrium, kjer sem razširila in poglobila svoje znanje o kvantnih metodah samorazvoja ter terapevtskih pristopov.

Žiga Kovač

Sem Žiga, ukvarjam se z vzgojo in prevzgojo psov v društvu Naraven pes. Prav tako sem velik oboževalec kopanja v ledenih vodah, posebej blizu pa so mi tudi meditacije. Svoje znanje sem nabiral na izobraževanju pri Wim Hofu, obiskoval šolo za bioterapevte pri Marjanu Ogorevcu, šolo za osebno rast Tadeja Pretnerja in energetsko medicino.

Lovro Čampa

Moje ime je Lovro Čampa in prihajam iz Kočevja. Že celo življenje je šport del mojega življenja. Ko sem si pri 29 letih poškodoval roko in zdravniki niso našli rešitve zanjo, me je moja pot usode pripeljala do yoge, katera mi je praktično rešila mojo roko in od tedaj jo redno izvajam. Tako sem se predal svoji usodi, katera me je peljala vse do izvora v Indijo, kjer sem poglabljal svoje znanje o praksi yoge. Poučujem jogo Vini in Pranayamo, sam najraje izvajam Hatha flow yogo, katero prav tako poučujem. Osebno yogo jemljem za sveto in ko jo poučujem ali izvajam sam zase pustim ego doma

Simona Domjan

Simona Domjan, naturopatinja in holistična iridologinja s specializacijo iz Bachovih cvetnih esenc, ki svoje poslanstvo izpolnjuje v Naturopatskem centru SantéVital v Radencih. Prehrana jo spremlja skozi vse življenje in izobraževanje ter osveščanje s področja priprave okusne in zdrave hrane jo vedno znova navdušujejo. Njen moto; Zdravje ni privilegij, temveč pravica vsakega živega bitja.

Antonia Pavlin

Zvok gongov

Polje nihajev, ki nastane ob udarcu na gong, obrne tok zavesti od zunaj navznoter, proti našemu viru. Ker je gong inštrument, ki se zmore dvigniti nad um in ga pelje tako, da se med zvočno kopeljo pojavijo občutki dematerializacije, lebdenja, sproži se proces pomlajevanja , notranjega miru in občutek izven-telesne zavesti. Zvoki gonga transformirajo telesne in psihične blokade in vzpostavljajo stanje harmonije, da se pospešijo samo-regenerativni procesi. S svojo izvorno frekvenco gong vsakemu igra svojo pesem in nas spomni na to, kdo smo in zakaj smo tu. Zvok gonga vibrira z energetskimi linijami telesa in jih uravnoteža. Sprošča se kundalini energija (speča energija v korenski čakri), in se vzpenja po osrednjem energetskem kanalu vzdolž hrbtenice, kar lahko občutimo kot lahno ščemenje v mišicah ali kot rahlo neugodje, če vzdolž energetskih linij obstajajo blokade. Meditacija v Zvoku omogoča intenzivno energetsko transformacijo, predajanje bremen, potlačenih čustev, strahov, sprejemanje ljubezni, modrosti, vzpostavljanje energetskega ravnovesja, notranjega miru in harmonije. Obenem ima vsak ritual določen namen in sporočilo, tako, da se naš osebnostni razvoj nadgrajuje. In čeprav je meditacija v Zvoku skupinska, je vsak udeleženec v individualnem procesu, obenem pa moč skupine povzroči, da se individualne (in skupinske) namere manifestirajo lažje in hitreje. AnTONia Pavlin: srčna ustvarjalka z Zvokom, ki je svoje premagane izzive preobrazila v čutenja in spoznanja, ki jih deli skozi rituale z Zvokom. Ustvarja na način, da začuti prisotno vibracijo udeležencev in potem ritual vodi na način, da se ustvarjajo frekvence, ki prisotne-ga maksimalno podprejo pri procesih, ki se odvijajo.

              Mateja Lenarčič  

   

Mateja Lenarčič, magistrica ekonomskih znanosti, direktorica in ustanoviteljica MEDIUS-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo. Certificirana MBSR učiteljica na University of Massachusetts, Medical School v ZDA in na Institute for Mindfulness-Based Approaches v Berlinu v Nemčiji, kjer se je 1,5 leta dodatno izobraževala iz tega področja. Je tudi certificirana učiteljica joge. Opravila je več tečajev budistične theravada meditacije. Zaključila izobraževanje iz transakcijske analize TA-101. Med drugim opravila tudi izobraževanje za mediatorko.

Izvaja izobraževanja, delavnice in MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programe obvladovanja stresa na temelju čuječnosti za posameznike in organizacije, delavnice čuječega dialoga ter individualno svetovanje s pomočjo tehnik čuječnosti in MBSR.

Pomaga vam razvijati veščine in znanja za lažje obvladovanje stresa, soočanje z življenjskimi preizkušnjami in izzivi v zahtevnejših situacijah, izboljšanje psihofizičnega zdravja ter polnejše življenje.

Več o njej in programih Inštituta Medius na:
https://www.institut-medius.si/
https://www.facebook.com/institutmedius

Andrej Pešec

Predavanje psihosomatike bo vodil Andrej Pešec, univ. dipl. politolog, ki deluje kot celostni psiholog, pedagog, trener in strokovnjak za odnose, leadership ter osebni razvoj; sodeluje s preko 180 zavodi v Sloveniji in na tujem. Vodil je že preko 1800 predavanj, webinarjev in izobraževanj, za katere so značilni nenavadni praktični primeri, sinteza sodobnih celostnih znanj, leadershipa in motivacijske filozofije ter zanimive zgodbe iz vsakdanjega življenja.

Nina in Viktor bosta skrbela in razvajala naše brbončice

                                                                           

Nina Zupančič

Slaščičarka, ljubiteljica narave, zelišč in začimb, kulinarična ustvarjalka, vedno lačna dobrih knjig, kolesarka in vrtičkarica.

Viktor Zupančič

Maser, učitelj nordijske hoje, ljubitelj hribov in voda, navdušenec nad Wim Hof metodo dihanja in ledenimi kopelmi, rekreacijski kuhar in kulinarični raziskovalec.