Aktualne delavnice in dogodki

DELAVNICA ICE CHALLENGE

V soboto 20.3.2021, ob 11.30 bo na sporedu ledena delavnica. Za več informacij klikni na spodnji gumb


VIKEND ODMIK VASE

Septemberski odmik je odlična priložnost za uvajanje pozitivnih sprememb v svojem življenju. Živimo v stresnih časih in zelo pomembno je, da se naučimo poskrbeti zase, se naučimo s svežo energijo napolniti svoje telo, izprazniti svoj um, da smo potem lažje kos izzivom v vsakodnevnem življenju. Umik od kompleksnosti in vsakodnevne rutine nam bo omogočil, da se naučimo prisluhniti svojemu telesu, srcu in umu. Telo se bo umirilo, um se bo zbistril, s tem pa bomo ustvarili pogoje za poglabljanje vase na vseh možnih nivojih. V tihem, mirnem in odmaknjenem okolju, v naravi, bomo lažje ostali prisotni s svojim doživljanjem in v sebi naredili spremembo. Poskrbeli  bomo, da napolnite baterije, se naučite tehnik obvladovanja stresa in velika verjetnost je, da se boste po končanem umiku bolje poznali, kot pred njim.

KOMU JE ODMIK NAMENJEN

Odmik je namenjen vsem tistim, ki si želite vikend stika z naravo, kjer se boste v miru in brez distrakcij vsakdanjega življenja skozi različne tehnike in meditacije posvečali le sebi, ter svojim občutkom. Program odmika je sestavljen tako, da vam bodo različne tehnike najprej predstavljene skozi teoretičen del, nato pa jih bomo poglobili še skozi praktičen del,  katere boste potem lahko izvajali tudi sami doma. Odmik bomo začeli z uvodnim krogom in končali s podeljevanjem izkušenj v zaključnem krogu. Program bo potekal po vnaprej pripravljenem urniku (najdete ga spodaj) z različnimi vodenimi meditacijami in tehnikami. Število mest je omejeno na 20 oseb. Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

LOKACIJA IN TERMIN

Odmik bo potekal v dolini Soče na turistični kmetiji Jelinčič. Zbrali se bomo v petek 10.9 ob 17h in se družili skozi cel vikend, do nedelje 12.9. do 19h.

ZA KOGA JE PRIMEREN?

Odmik je primeren za vse, ki si želijo sprostiti in napolniti z novo svežo energijo svoje telo, um in duha, ter se naučiti novih tehnik, ki vam bodo olajšale in izboljšale kvaliteto vašega življenja. Celoten program bo voden, tako da se boste vi lahko posvečali le sebi in svojim občutkom.

PREHRANA:  bo vegetarijanska.

SPANJE:

KOTIZACIJA

Polna cena odmika je 249 €, v kolikor kupite karto do 31.7. je cena odmika 219 €. Prijava je potrjena šele s plačilom avansa 100 EUR (nepovratna sredstva), preostali znesek se poravna najkasneje do 31.8.2021.

Možnost delnega plačila (hrana in spanje) z vavčerjem.

                                                                                                                                                                             v ceno je vključeno popolnoma vse:

– vodenje celotnega programa odmika

– dve nočitvi v skupnih ležiščih nad ognjiščem, po želji lahko postavite svoj šotor

– vsi obroki (2 x zajtrk, 2 x kosilo, 2 x večerja), sadje, prigrizki, kava, čaj, brezalkoholne pijače. 

Podatke in navodila za plačilo kotizacije boste prejeli po prijavi.        

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na naslovu janasoban222@gmail.com ali 031 607 933

Rok za prijavo je do 31.8. oz. do zapolnitve prostih mest.  V primeru vaše odpovedi bomo upoštevali samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov janasoban222@gmail.com do vključno 14 dni pred začetkom odmika. Pri kasnejši odjavi, neudeležbi iz kakršnegakoli razloga ali v primeru, da odjava ni bila pisno poslana, društvo zaračuna celotno kotizacijo. V primeru odpovedi z naše strani vam kotizacijo povrnemo v celoti. Pridržujemo si pravico do spremembe ali odpovedi odmika. 

OKVIRNI PROGRAM ODMIKA

PETEK 10.9.2021

17:00 prihod v center

18:00 predstavitveni krog

19:30 večerja

20:45 meditacija

SOBOTA 11.9.2021

7:15 bosonoga hoja v tišini v naravi (20 minut)

7:35 meditacija (30 minut)

8:05 zajtrk

10:00 nežna jutranja joga

11:00 Wim Hof metoda

15:00 kosilo

17:00 predavanje Simona Domjan, osnove naturopatske kuhinje/zdrave prehrane.

19:00 meditacija

20:00 večerja

21:00 zvočna kopel Antonia Pavlin

NEDELJA 12.9.2021

7:15 bosonoga hoja v tišini v naravi (20 minut)

7:35 meditacija

8:05 zajtrk

10:00 delavnica Mateja Lenarčič, kako se soočati s stresom in izkustveno učenje MBSR “Mindfulness-Based Stress Reduction” tehnik

12:00 nežna dopoldanska joga

13:00 predavanje dr. Milan Hosta, dihanje ni pihanje (2h)

15:00 kosilo

17:00 WHM

KDO SMO

Jana Soban

Zaljubljena v naravo in živali, obožujem bosonogo hojo po naravi, plavanje v ledenih jezerih, plezanje v skali in vse kar me dela živo. Obožujem pa tudi mir in spokojnost, ki jo čutim v sebi, ko se povežem sama s seboj in vesoljem. Že od malih nog so me vlekle skrivnostne sile in vse kar je nevidno, mistično in okultno. Verjetno sem se prav zato dolga leta iskala, pri tem pa preizkušala in raziskovala različne tehnike in metode za zdrav način življenja in osebno rast.

Moja velika ljubezen je namakanje v ledenih jezerih, rekah in slapovih, kjer na naraven način poskrbim in ohranjam svoj imunski sistem, prav tako pa s tem poskrbim za svoje psihofizično stanje. Mraz je lahko velik učitelj v posameznikovem življenju, če ga le ta spoštuje in se mu pametno predaja. Ta ljubezen me je peljala vse do Nizozemske, kjer sem svoje znanje poglobila pri ustanovitelju same tehnike Wim Hofu.

Svoje znanje o alternativnih pristopih zdravljenja sem sprva nabirala v šoli za bioterapevte, ki jo vodi Zdenko Domančič, kasneje sem se najbolj našla pod mentorstvom Tadeja Pretnerja, sprva v njegovi šoli osebne rasti, kasneje pa tudi v njegovem programu Equilibrium, kjer sem razširila in poglobila svoje znanje o kvantnih metodah samorazvoja ter terapevtskih pristopov.

Žiga Kovač

Sem Žiga, ukvarjam se z vzgojo in prevzgojo psov v društvu Naraven pes. Prav tako sem velik oboževalec kopanja v ledenih vodah, posebej blizu pa so mi tudi meditacije. Svoje znanje sem nabiral na izobraževanju pri Wim Hofu, obiskoval šolo za bioterapevte pri Marjanu Ogorevcu, šolo za osebno rast Tadeja Pretnerja in energetsko medicino.

Lovro Čampa

Moje ime je Lovro Čampa in prihajam iz Kočevja. Že celo življenje je šport del mojega življenja. Ko sem si pri 29 letih poškodoval roko in zdravniki niso našli rešitve zanjo, me je moja pot usode pripeljala do yoge, katera mi je praktično rešila mojo roko in od tedaj jo redno izvajam. Tako sem se predal svoji usodi, katera me je peljala vse do izvora v Indijo, kjer sem poglabljal svoje znanje o praksi yoge. Poučujem jogo Vini in Pranayamo, sam najraje izvajam Hatha flow yogo, katero prav tako poučujem. Osebno yogo jemljem za sveto in ko jo poučujem ali izvajam sam zase pustim ego doma

Simona Domjan

Simona Domjan, naturopatinja in holistična iridologinja s specializacijo iz Bachovih cvetnih esenc, ki svoje poslanstvo izpolnjuje v Naturopatskem centru SantéVital v Radencih. Prehrana jo spremlja skozi vse življenje in izobraževanje ter osveščanje s področja priprave okusne in zdrave hrane jo vedno znova navdušujejo. Njen moto; Zdravje ni privilegij, temveč pravica vsakega živega bitja.

Antonia Pavlin

Zvok gongov

Polje nihajev, ki nastane ob udarcu na gong, obrne tok zavesti od zunaj navznoter, proti našemu viru. Ker je gong inštrument, ki se zmore dvigniti nad um in ga pelje tako, da se med zvočno kopeljo pojavijo občutki dematerializacije, lebdenja, sproži se proces pomlajevanja , notranjega miru in občutek izven-telesne zavesti. Zvoki gonga transformirajo telesne in psihične blokade in vzpostavljajo stanje harmonije, da se pospešijo samo-regenerativni procesi. S svojo izvorno frekvenco gong vsakemu igra svojo pesem in nas spomni na to, kdo smo in zakaj smo tu. Zvok gonga vibrira z energetskimi linijami telesa in jih uravnoteža. Sprošča se kundalini energija (speča energija v korenski čakri), in se vzpenja po osrednjem energetskem kanalu vzdolž hrbtenice, kar lahko občutimo kot lahno ščemenje v mišicah ali kot rahlo neugodje, če vzdolž energetskih linij obstajajo blokade. Meditacija v Zvoku omogoča intenzivno energetsko transformacijo, predajanje bremen, potlačenih čustev, strahov, sprejemanje ljubezni, modrosti, vzpostavljanje energetskega ravnovesja, notranjega miru in harmonije. Obenem ima vsak ritual določen namen in sporočilo, tako, da se naš osebnostni razvoj nadgrajuje. In čeprav je meditacija v Zvoku skupinska, je vsak udeleženec v individualnem procesu, obenem pa moč skupine povzroči, da se individualne (in skupinske) namere manifestirajo lažje in hitreje. AnTONia Pavlin: srčna ustvarjalka z Zvokom, ki je svoje premagane izzive preobrazila v čutenja in spoznanja, ki jih deli skozi rituale z Zvokom. Ustvarja na način, da začuti prisotno vibracijo udeležencev in potem ritual vodi na način, da se ustvarjajo frekvence, ki prisotne-ga maksimalno podprejo pri procesih, ki se odvijajo.

              Mateja Lenarčič  

   

Mateja Lenarčič, magistrica ekonomskih znanosti, direktorica in ustanoviteljica MEDIUS-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo. Certificirana MBSR učiteljica na University of Massachusetts, Medical School v ZDA in na Institute for Mindfulness-Based Approaches v Berlinu v Nemčiji, kjer se je 1,5 leta dodatno izobraževala iz tega področja. Je tudi certificirana učiteljica joge. Opravila je več tečajev budistične theravada meditacije. Zaključila izobraževanje iz transakcijske analize TA-101. Med drugim opravila tudi izobraževanje za mediatorko.

Izvaja izobraževanja, delavnice in MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programe obvladovanja stresa na temelju čuječnosti za posameznike in organizacije, delavnice čuječega dialoga ter individualno svetovanje s pomočjo tehnik čuječnosti in MBSR.

Pomaga vam razvijati veščine in znanja za lažje obvladovanje stresa, soočanje z življenjskimi preizkušnjami in izzivi v zahtevnejših situacijah, izboljšanje psihofizičnega zdravja ter polnejše življenje.

Več o njej in programih Inštituta Medius na:
https://www.institut-medius.si/
https://www.facebook.com/institutmedius

Dr. Milan Hosta

Dr. Milan Hosta, ki se že 20 let terapevtsko izjemno uspešno ukvarja z dihanjem, je na podlagi Butejkove metode zdravilnega dihanja, razvil celostno metodo soočanja s stresom, čustvovanjem in nekaterimi kroničnimi simptomi šibkega zdravja imenovano Dihalnica. Je tudi predavatelj na Fakulteti za vede o zdravju, UP.

Kot doktor filozofije in diplomirani profesor športne vzgoje s certifikatom za izvajanje Butejkove (ruski zdravnik) metode dihanja in opravljenim tečajem za voditelja Astma šole pri bolnišnici Golnik ter usposabljanjem pod vodstvom znanega dihalnega terapevta Dan-a Brule-ja, s poznavanjem Wim Hof metode, povezanega, holotropnega in terapevtskega dihanja in nekaterih tehnik pranayame, dr. Hosta na delavnicah poveže telo, um in duha v nedeljivo celoto. Šele na tak način lahko vsakdo razvije pravo senzibilnost in ljuboživost.